Tidsbestilling: 86 61 06 26

Information om udvendige hæmorider (marisker)

Marisker også kaldet udvendige hæmorider, er udvendige hudfolder ved endetarmsåbningen. Disse opstår som følge af hæmorider. Mariskerne kan give gener enten som smerter og blødning, men kan også udgøre et hygiejneproblem.

Operationen
Mariskerne fjernes i lokalbedøvelse. Efter anlæggelse af lokalbedøvelse ”skæres” mariskerne væk med en laser. Såret lades åbent for at nedsætte risikoen for infektion, i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at sy såret. Såret vil hele af sig selv i løbet af et par uger.

Blodfortyndende medicin og natur medicin
Hvis du er i behandling med Pradaxa, Xarelto, Eliquis eller Lixiana, skal du ikke tage medicinen i 2 dagefør operationen, og først starte op med medicinen dagen efter operationen.

Hvis du er i behandling med Clopidogrel (Plavix, Grepid, Cloriocard), Efient, Brilique, Marevan eller Marcoumar skal du ikke tage medicinen i 5 dage før operationen, og først starte op med medicinen dagen efter operationen.

Hvis du er i tvivl, om du i det hele taget må holde pause med din blodfortyndende medicin, skal du kontakte din egen læge.

Hvis du indtager hvidløgskapsler, fiskeolie eller ginkgo, skal du ikke tage det 5 dage før operationen.

Efter operationen
De første 2-3 dage efter operationen kan du have smerter. Det kan være nødvendigt at tage almindelige håndkøbssmertestillende som Pamol, Panodil, Pinex eller lignende. Der kan kombineres med Ipren såfremt dette tåles. Se vejledningerne på pakkerne for dosis.

For at lette afføringens passage kan der benyttes f.eks. svesker, Magnesia eller Lactulose (kan fås i håndkøb på apoteket). Desuden anbefales det at få rigeligt med væske.

Såret heler normalt i løbet af 2-3 uger.

Der er ikke nogen planlagt kontrol af såret, men ved behov kontaktes klinikken.