Tidsbestilling: 86 61 06 26

Information om kikkertundersøgelse af tyktarmen (koloskopi)

Undersøgelsen
Til undersøgelsen anvendes en tynd bøjelig kikkert (slange), som er udstyret med et lille kamera, så man kan se slimhinden. Igennem kikkerten kan der også tages vævsprøver og fjernes polypper.

Kikkerten føres ind via endetarmsåbningen og føres efterfølgende forsigtigt op gennem tarmen, hvorved slimhinden i hele tarmen ses efter. For at folde tarmen ud pustes en lille smule luft/co2 i den.

Undersøgelsen er forbundet med ubehag ved nogen også smerte. Det er meget forskelligt, hvor meget man mærker ved undersøgelsen. Der er mulighed for at få en let bedøvelse i forbindelse med undersøgelsen.

Ved undersøgelsen ligger du på venstre side. Undersøgelsen varer 30-40 minutter.

Før undersøgelsen
For at det er muligt at undersøge tarmen skal denne være tom. Du modtager nærmere instrukser, fra klinikken, vedrørende udrensningen i forbindelse med booking af undersøgelsen.

Efter undersøgelsen
Du må spise og drikke umiddelbart efter undersøgelsen. Såfremt du modtager bedøvelse, skal der gå 24 timer før du må køre bil igen.

Besked om undersøgelsen
Du vil få besked om resultatet af undersøgelsen med det samme. Hvis der er taget vævsprøver, vil der gå 2-3 uger, inden svaret foreligger. Du vil enten få svar pr. mail eller telefonisk.